Domaća pašteta od piletine: Jednostavna za pripremu, a puno zdravija od kupovne!

Domaća pašteta od piletine: Jednostavna za pripremu, a puno zdravija od kupovne!

Domaća pašteta od piletine: Jednostavna za pripremu, a puno zdravija od kupovne!
  • Objavljeno: Subota, 11.11.2023.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Canva

Paštete su popularni namazi koji se često konzumiraju kao brzi obrok ili predjelo. Međutim, trebamo biti svjesni da mnoge komercijalne paštete mogu sadržavati brojne nezdrave sastojke. Često su prepune aditiva, konzervansa, soli, šećera i zasićenih masti, što može imati mnoge negativne posljedice na organizam. Ti se sastojci koriste kako bi se poboljšao okus i tekstura ili produžio rok trajanja proizvoda.

Također, mnoge paštete često sadrže i vrlo visok udio soli, što može pridonijeti povišenju krvnog tlaka i povećanju rizika od srčanih bolesti. Ako želite izbjeći potencijalno štetne sastojke, priprema domaće paštete s kontroliranim i nutritivno bogatim sastojcima može biti dobra opcija. Uz ovaj recept uživajte u pilećoj pašteti bez nepotrebnih dodataka i smanjite izloženost potencijalno štetnim tvarima.

Sastojci:

  • 500 g pilećih prsa
  • 1 manji luk
  • 1 žlica kapara
  • 8 malih kiselih krastavaca
  • sok pola limuna
  • 1 žlica senfa
  • 1 žlica majoneze
  • sol i papar po ukusu
  • začini po želji i ukusu

Priprema:

  1. Pileća prsa skuhajte u slanoj vodi. Pričekajte da se ohlade pa ih narežite ih na komadiće.
  2. Na maslinovom ulju ispirjajte luk dok ne postane staklast. Narezanu piletinu pomiješajte sa svim navedenim sastojcima i prelijte ju s otprilike decilitrom vode u kojoj se kuhala piletina.
  3. U blenderu sve izmiksajte u kremastu paštetu, a po potrebi dodajte još vode od kuhanja. Isprobajte i začinite po ukusu.

U slast!

Vezani sadržaj:

Vitashop

Najnovije

Najčitanije