Okus i miris djetinjstva: Jednostavna štrudla od jabuka s gotovim korama

Okus i miris djetinjstva: Jednostavna štrudla od jabuka s gotovim korama

Okus i miris djetinjstva: Jednostavna štrudla od jabuka s gotovim korama
  • Objavljeno: Subota, 13.01.2024.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Canva

Štrudla od jabuka je poprilično jednostavan, a ukusan desert koji se često sjetimo pripremiti tek kada uočimo da nam u zdjeli za voće stoje jabuke koje su već lagano počele gnjiliti. U tom ih je slučaju zaista najbolje iskoristiti na taj način jer njihova omekšala tekstura neće primijetiti kada ih naribamo i ispečemo u nekoj slastici. Postoje brojni načini kako je možete obogatiti, poput dodavanja cimeta, malo oraha ili badema, na primjer.

U ovom se receptu koriste kupovne kore, što dosta pojednostavljuje pripremu. Osim toga što će na taj način štrudla puno prije biti gotova, nećete si zaprljati kuhinju dok ćete mijesiti tijesto i tako pripremu ovog ukusnog deserta pretvoriti u cjelodnevni zadatak. Bilo da imate nenajavljene goste, jede vam se nešto slatko ili imate jabuke koje nećete stići pojesti, uložite malo svog vremena i truda i napravite ovu ukusnu, a jednostavnu štrudlu koja se može jesti i topla i hladna.

Sastojci:

  • 1 paket kora za savijače
  • 5-6 velikih jabuka, oguljenih, očišćenih i naribanih
  • 200 g šećera
  • 1 žlica limunova soka
  • 1 žličica cimeta
  • prstohvat soli
  • 100 g mljevenih oraha ili badema (po želji)
  • 2 žlice rastopljenog maslaca (za premazivanje kora)
  • šećer u prahu za posipanje

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 °C.

  2. Pomiješajte naribane jabuke, šećer, limunov sok, cimet, sol i mljevene orahe ili bademe.

  3. Otvorite paket kora za savijače i rasporedite ih tako da svaka štrudla sadrži tri lista kora. Premažite svaku koru rastopljenim maslacem.

  4. Stavljajte pripremljenu smjesu od jabuka duž ruba kora, ostavljajući malo prostora sa strane.

  5. Zarolajte kore s nadjevom u čvrstu štrudlu. Položite štrudle na lim za pečenje obložen papirom za pečenje.

  6. Premažite štrudle preostalim rastopljenim maslacem.

  7. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 30-40 minuta ili dok tijesto ne postane zlatno-smeđe.

  8. Izvadite štrudle iz pećnice i pustite da se malo ohlade prije nego što ih narežete. Po želji, pospite šećerom u prahu prije posluživanja.

U slast!

Vezani sadržaj:

Vitashop

Najnovije

Najčitanije