Predjesensko čišćenje: 6 stvari kojih se trebate riješiti prije početka jeseni

Predjesensko čišćenje: 6 stvari kojih se trebate riješiti prije početka jeseni

Predjesensko čišćenje: 6 stvari kojih se trebate riješiti prije početka jeseni
  • Objavljeno: Subota, 02.09.2023.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Canva

Kategorija: Obitelj i dom

Iako ljeto i dalje traje, pripreme za jesen i povratak u rutinu su u punom jeku. Još samo nekoliko dana nas dijeli od početka škole, posla i uobičajenih obaveza. Želite li započeti jesen na pravi način, dobra je ideja da se najprije riješite nereda. To je savršena ljetna aktivnost za manje topao dan. Čišćenje vašeg životnog prostora također vam može rasvijetliti što biste trebali kupiti za nadolazeću sezonu. U nastavku donosimo šest stvari koje biste trebali očistiti ili ih se riješiti prije dolaska jeseni.

  • Ovo nikad ne čistite, a prepuno je opasnih bakterija!

Prošlogodišnji školski pribor

Školski pribor ne traje vječno. Olovke i tempere se suše. Ravnala se lome. Pregledajte pribor i napravite popis onoga što možete ponovno koristiti ove godine, kao što su registratori, pernice i kutije za ručak te onoga što trebate kupiti novo.

Odjeća koju su djeca prerasla

Postoji izreka da djeca rastu kao gljive na kiši i ponekad se zaista čini da je tako. Dakle, ako imate djecu, ljeto je pravo vrijeme da pregledate njihove ormare i odvojite one komade koje su prerasli. Može li tu odjeću nositi drugi brat ili sestra? Imate li prijatelje čijoj će djeci pristajati? Odjeća u dobrom stanju može se i donirati vašoj lokalnoj trgovini rabljenom robom. Nakon toga, procijenite što trebate kupiti za novu školsku sezonu.

Radna i ostala odjeća

Nemojte odlagati čišćenje uniformi ili odjeće koju nosite na posao. To ćete svakako u jednom trenu morati obaviti. Što se tiče ostatka ormara, možda ne biste trebali prolaziti kroz sve, ali vjerojatno ne nosite svih deset suknji ili džempera koji vam bez veze zauzimaju prostor. Bacite stvari koje su umrljane, poderane ili se više ne mogu nositi ili donirajte odjeću koja je još u dobrom stanju i oslobodite se onoga što vam ne treba.

Kartonske kutije

Većina nas je od početka pandemije stekla naviku da više naručujemo online. Ako ste u garaži ili ormaru čuvali kartonske kutije za povrate koje nikada niste izvršili, sada je vrijeme da ih se riješite. Imajte na umu da kartonske kutije također mogu privući kukce i štetočine, tako da je uklanjanje njihovog nereda također pitanje čistoće.

Stara elektronika

Iako je dobra ideja pri ruci imati stariji pametni telefon ili računalo u slučaju da se nešto dogodi vašem postojećem, deset godina staro stolno računalo je vjerojatno beskorisno, kao i vaš stari preklopni mobitel. Budući da se djeca vraćaju u školu, i blagdanska kupovina će doći i prije nego što se to sada čini, trebat će vam dodatni skladišni prostor u ormarima i u cijelom domu općenito. Prije bacanja nemojte zaboraviti izbrisati podatke iz uređaja i reciklirati stare baterije. Stari mobiteli također se mogu donirati, stoga istražite te mogućnosti u vašoj blizini.

Suvišne stvari iz garaže

Garaže postaju odlagalište za razne stvari koje ne želite držati u kući. Dakle, odvojite sat ili dva i očistite garažu prije nego što postane prehladno ili prevruće za to. Ta aktivnost može uključivati rješavanje neiskorištene sportske opreme, starih uređaja, igračaka koje su djeca prerasla i starog ili polomljenog blagdanskog ukrasa koji nećete koristiti tijekom nadolazeće blagdanske sezone.

Vezani sadržaj:

Vitashop

Najnovije

Najčitanije