Terapija bojama

Terapija bojama

Terapija bojama
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 28.03.2011.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Što je kromoterapija?

Kromoterapija, ili terapija bojama, je holistička metoda liječenja. Koristi frekvencije koje stvaraju različite boje kako bi vratila tijelo u ravnotežu.

Boja je svjetlost različitih valnih duljina i frekvencija koje čine samo mali dio elektromagnetskog spektra. Povijest liječenja bojama korijene ima u starom Egiptu, što ukazuje da terapija bojama ima veze s drevnim civilizacijama. Oko 2.500 godina, Pitagora primjenjuje terapiju liječenja boja, a su korištene za liječenje u starom Egiptu, Kini i Indiji. Postoje drevni tekstovi koji dokazuju da ova vrsta terapije datira tisućama godina unatrag.

Provjerite koje boje potiču produktivnost!

Terapija bojama se može koristiti za liječenje fizičkih, mentalnih, emocionalnih ili duhovnih problema, kao i za opuštanje. To je siguran i učinkovit tretman za odrasle, djecu, bebe i životinje podjednako, te ga je najbolje koristiti zajedno s drugim prirodnim metodama očuvanja zdravlja, kao što su pravilna prehrana , adekvatan odmor, opuštanje i vježbe.

Kako kromoterapija funkcionira?

Na temelju činjenice da sve ima vibracije i djeluje na određenoj frekvenciji, uključujući i ljudska bića, boje se koriste za ravnotežu tamo gdje je potrebno. Ove različite frekvencije svjetlosti, ili boje, mogu imati duboke i ljekovite učinke na sve. Terapija bojama ima za cilj uravnotežiti energetske centre ili čakre tijela pomoću sedam boja svjetla, uključujući i sunčevu svjetlost. Mogu stimulirati vlastiti proces iscjeljenja tijela.

Svaka od boja je jednostavno svjetlost različitih valnih duljina s vlastitom energijom. Ova energija rezonira s energijom jedne od sedam glavnih čakri u tijelu. Primjenom odgovarajuće boje ili energije čakri, obnavlja se ravnoteža i stimulira dobro zdravlje. Terapeut primjenjuje svjetlost i boje u obliku alata (drago kamenje, kristali, svijeće, laseri, tkanina), vizualizacijom, verbalnim prijedlogom za ravnotežu energije u područjima tijela kojima nedostaje živost, bilo fizička, emocionalna, duhovna ili mentalna.

Pionir moderne terapije bojama je Danac Niels Finsen. Finsen je proučavao mogućnost pomaganja zacjeljivanju rana svjetlom. Koristio je crveno svjetlo da smanji ožiljke od boginja. Godine 1932., Gerrard i Hessay, dva kalifornijska psihologa, znanstveno utvrđuju da plava svjetlost ima smirujući učinak, a crvena da potiče snagu u ljudskim bićima.

Plava i crvena boja predstavljaju dva ekstrema, a žuta predstavlja sredinu. To su ujedno i tri glavne boje u dugi. Ljubičasta ima najkraću valnu duljinu, crvena najdužu valnu duljinu. Pacijent se prvo podvrgava pregledu kako bi se utvrdilo koje boje mu nedostaju. Nedostatak se određuje promatranjem boje očiju, noktiju, mokraće i izmeta. U slučaju nedostatka crvene boje oči i nokti će biti plavkasti, a urin i izmet bijele ili plavkaste boje. Ako postoji nedostatak plave boje, oči i nokti će biti crvenkasti, a urin i izmet žućkaste ili crvene boje.

Svaka tvar na zemlji sadrži boje. Zrake sunca sadrže sedam različitih boja: ljubičastu, indigo, plavu, zelenu, žutu, narančastu i crvenu, koje sve odgovaraju čakrama tijela. To su prirodne boje koje su vrlo korisne za održavanje zdravlja i za ozdravljenje bolesti.

Sunčeva svjetlost igra važnu ulogu u oporavku od kroničnih bolesti. Razumno korištenje sunca može biti dio procesa iscjeljenja u gotovo svakoj nevolji. Zrake sunca poboljšavaju probavu i prehranu, krv i limfnu cirkulaciju i uklanjanje nečistoća kroz kožu.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije