Domaći kroketi od krumpira: Hrskavi izvana, mekani iznutra i jako, jako ukusni

Domaći kroketi od krumpira: Hrskavi izvana, mekani iznutra i jako, jako ukusni

Domaći kroketi od krumpira: Hrskavi izvana, mekani iznutra i jako, jako ukusni
  • Objavljeno: Srijeda, 06.03.2024.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Canva

Kategorija: Zdrava prehrana

Kroketi od krumpira su odličan izbor nešto kaloričnijeg priloga koji možete pripremiti kada imate višak pirea koji se nije pojeo ili kada su vam klasični prilozi poput rizi-bizija, restanog krumpira i pirea dosadili. U ovom je receptu dobro što funkcionira i ako ćete krokete raditi tradicionalno, pržene u ulju, a i ako se odlučite peći ih u pećnici i izbjeći masnoću.

Krumpir je namirnica koja jako dobro podnosi začine i zato ove krokete možete obogatiti raznim okusima po izboru. Osim popularnog muškatnog oraščića, odlično se slaže i uz češnjak i parmezan i mi smo odabrali baš tu verziju. U nastavku otkrijte popis sastojaka i puni postupak pripreme za domaće krokete od krumpira.

Sastojci:

  • 4 velika krumpira
  • 1 jaje
  • 50 g krušnih mrvica
  • 30 g naribanog parmezana
  • 2 žlice svježeg peršina
  • 2 režnja češnjaka
  • sol i papar po ukusu
  • ulje za prženje (ako ćete pržiti krokete)

Priprema:

  1. Krumpire stavite kuhati u posoljenoj vodi dok ne omekšaju, oko 15-20 minuta. Ocijedite ih i ostavite da se malo ohlade.
  2. U većoj posudi zgnječite kuhane krumpire. Dodajte jaje, krušne mrvice, naribani parmezan, peršin, češnjak, sol i papar. Dobro promiješajte sve sastojke dok ne dobijete homogeno tijesto.
  3. Oblikujte smjesu u male krokete, po želji ih možete oblikovati u valjke ili kuglice.
  4. Za pečenje u pećnici: Zagrijte pećnicu na 200 °C. Na lim za pečenje stavite papir za pečenje, posložite krokete na lim i pecite ih oko 20-25 minuta, ili dok ne postanu zlatno smeđi i hrskavi.
  5. Za prženje: U tavu stavite ulje da se zagrije na srednje jakoj vatri. Kad je ulje dovoljno vruće, stavite krokete u tavu i pržite ih s obje strane dok ne postanu zlatno smeđi i hrskavi, 3-4 minute po svakoj strani. Ocijedite ih na papirnatim ručnicima od suvišnog ulja.
  6. Poslužite krokete odmah, po želji uz umak po vašem izboru.

U slast!

Vezani sadržaj:

Vitashop

Najnovije

Najčitanije