Najbolja pohana piletina: Idući put nemojte preskočiti ovaj korak jer čini ogromnu razliku!

Najbolja pohana piletina: Idući put nemojte preskočiti ovaj korak jer čini ogromnu razliku!

Najbolja pohana piletina: Idući put nemojte preskočiti ovaj korak jer čini ogromnu razliku!
  • Objavljeno: Srijeda, 20.03.2024.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Pohana piletina je jedan od omiljenih obroka koji voli cijela obitelj. Iako mislite da ne postoji trik koji već ne znate i da ste pravi profesionalac u pohanju mesa, donosimo jedan trik koji možda ne znate, a zaista čini veliku razliku.

Naime, trik je u tome da se meso, to jest, piletina prije pohanja nekoliko sati ili preko noći marinira u jogurtu i limunovom soku. Kiselina u tim namirnicama će omekšati meso, učiniti ga sočnijim i pomoći mu da lakše upije arome začina. U nastavku pročitajte popis sastojaka i postupak pripreme za ovaj jednostavan i koristan korak u pripremi pohane piletine.

Sastojci:

  • 500 g pilećih prsa
  • 1 čaša tekućeg jogurta
  • 2 žlice limunovog soka
  • 3 jaja
  • 250 g brašna
  • 250 g krušnih mrvica
  • ulje za pohanje
  • sol, papar i začini po ukusu

Priprema:

  1. Narežite pileća prsa na odreske i začinite ih. Meso zatim prelijte tekućim jogurtom, dodajte limunov sok i ostavite da se marinira barem nekoliko sati ili preko noći.
  2. U 3 posude pripremite brašno, razmućena jaja i krušne mrvice.
  3. Stavite duboko ulje da se grije na vatru.
  4. Vadite komad po komad mesa iz jogurta i odmah ubacite u brašno, pa u jaja, pa u krušne mrvice.
  5. Pržite dok odresci ne dobiju zlatno-smeđu boju i poslužite.

Dobar tek!

Vezani sadržaj:

Vitashop

Najnovije

Najčitanije