Probajte nešto novo: 10 jednostavnih umaka za tjesteninu
Pripremiti ukusan i brz umak za tjesteninu je odlično rješenje za svakodnevni ručak, jer će raznolikost okusa i tekstura koje možete postići oduševiti čak i one najizbirljivije. Bez obzira jeste li ljubitelj klasičnih recepata, poput carbonare, ili avanturist koji želi isprobati nešto egzotičnije, poput pesta od avokada, u našem ćete odabiru od 10 jednostavnih umaka za tjesteninu sigurno pronaći nešto za sebe. Bilo da se radi o svakodnevnom obroku ili posebnom događaju, umaci za tjesteninu pružaju pravu harmoniju okusa i možete ih poslužiti uz vrstu tjestenine po vašem izboru - špagete, penne, fusille i mnoge druge.
Pasta alla carbonara
Carbonara je tradicionalno talijansko jelo koje se sastoji od vrlo jednostavnih sastojaka: tjestenine, jaja, sira, pancete i papra. Ovo jelo potječe iz regije Lazio u Italiji i jedno je od specijaliteta talijanske prijestolnice - Rima.
Recept za pastu alla carbonara
Tjestenina s Alfredo umakom
Alfredo umak potječe iz Italije, vrlo je popularan i jednostavan za pripremu. Kako biste ga napravili, potrebno vam je samo nekoliko sastojaka - maslac, vrhnje za kuhanje, parmezan i češnjak, a uspjeh je zagarantiran.
Recept za tjesteninu s Alfredo umakom
Tjestenina s umakom od patlidžana i rajčice
Ovaj ukusan i zdrav umak od patlidžana, čija je sezona u punom jeku, vas može podsjetiti na Mediteran u svako doba godine. S pennama ili vrstom tjestenine po vašem izboru, odlična je opcija vegetarijanskog ručka ili lagane večere.
Tjestenina u umaku od tune i rajčice
Tuna i rajčica čine ukusan i niskokaloričan umak, koji sadrži dovoljno proteina da vas drži sitima neko vrijeme. U ovo se jelo, po želji, može dodati i čili, kako bi obrok bio pikantniji.
Recept za tjesteninu u umaku od tune i rajčice
Tjestenina s kremastim umakom od ricotte i špinata
Kremoznost ricotte ovom umaku sa špinatom daje savršeno zadovoljavajuću teksturu. Ostali su sastojci koje recept uključuje su češnjak, sol i papar, i špinat, koji može biti i smrznuti ako vam svježi nije dostupan.
Recept za tjesteninu s umakom od ricotte i špinata
Tjestenina s kremastim pestom od avokada
Ako inače volite pesto Genovese, a ovog puta želite isprobati nešto drugačije, pokušajte napraviti pesto od avokada. Za pripremu samog pesta vam je potreban običan štapni mikser ili blender.
Recept za tjesteninu s pestom od avokada
Tjestenina u umaku od povrća i mozzarella sira
Ako u hladnjaku imate povrće koje što prije morate potrošiti, najjednostavnija je opcija da ga ispirjate i napravite ukusan i zdrav umak. Jeste li znali da ovaj gotovi umak možete i zamrznuti i poslužiti ga podgrijanog kasnije?
Tjestenina s kremastim umakom od šampinjona
Ako volite umami okus šampinjona i gljiva općenito, ovaj bezmesni umak će vas oduševiti. Uz to što je prilično uobičajen i jednostavan, može se pripremiti i sa šampinjonima, a i s ostalim gljivama, poput shiitake gljiva ili vrganja.
Tjestenina s crvenim umakom i slaninom
Ako ipak, svoj ručak ne možete zamisliti bez mesa u barem nekom obliku, predlažemo vam ovaj umak sa slaninom u crvenom umaku. Kladimo se da će ovo jelo utažiti potrebe svih mesojeda u vašoj obitelji.
Recept za tjesteninu s crvenim umakom i slaninom
Tjestenina s umakom od bundeve
S približavanjem jeseni, sve smo bliže sezoni bundeva, čija se tekstura i ukusna aroma uklapaju u bezbroj recepata. Ako još niste, predlažemo vam da pokušate napraviti ovaj zanimljivi umak.
Recept za tjesteninu s umakom od bundeve
Vezani sadržaj:
- Uštedjeti, a dobro jesti: 5 ideja za obiteljski ručak do 5 eura
- Probajte nešto novo: 10 ukusnih jela s mljevenim mesom
Najnovije
Najčitanije
-
Recept dana
Zapečeni tost sa šunkom, jajetom i sirom
20 min12345 -
Recept tjedna
Juneći gulaš s krumpirom
1 h12345 -
Recept mjeseca
Rotkohl ili pirjani "njemački"...
1:30h12345