10 stvari zbog kojih se sve više parova razvodi!

10 stvari zbog kojih se sve više parova razvodi!

10 stvari zbog kojih se sve više parova razvodi!
  • Objavljeno: Utorak, 26.04.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Depositphotos

Kategorija: Seks i veze

Bračno savjetovanje mnogi ljudi percipiraju s pretpostavkom da će se razvesti, ali odlazak kod stručnjaka ne mora nužno značiti i kraj ljubavi.

Ipak, neki od ovih znakova mogu biti bolji pokazatelj da su stvari jako loše i da je vaš brak gotov.

1. Previše privrženosti

Snažan početak može biti znak iznimno velike ljubavi, ali ako se razina naklonosti između para previše mijenja tijekom prve dvije godine braka, veća je vjerojatnost da će se razdvojiti.

2. Različita očekivanja

U nekim slučajevima se dogodi da jedan od partnera, posebice žene, nakon ulaska u brak očekuju da će svaki dan provoditi 24 sata dnevno s partnerom i ići često na večere. Uz to, takve osobe očekuju i raskošne poklone, spojeve i izlete pa najčešće ostanu razočarani i povrijeđeni.

3. Nedostatak komunikacije

Sigurno ste već čuli da je komunikacija ključ uspješne veze, a to potvrđuju i istraživanja koja govore kako su česta razdvojenost i nesposobnost za razgovor dva najčešća razloga zbog kojih se parovi rastaju.

4. Financijski problemi

Ako niste često razgovarali o svojim planovima, željama i interesima prije ulaska u brak, morate biti svjesni da će ta važna pitanja vrlo brzo doći na red, a kada je u pitanju novac, trebate znati da je on povezan gotovo svim važnim odlukama.

5. Povjerenje

Ponekad se dogodi da vaš partner prestane biti „vaša sigurna luka“, osjećate se ranjivi i nemate nekoga da mu beskrajno vjerujete. Otvoreni razgovori o potrebama mogu vam pomoći da vratite izgubljenu vjeru u nekoga ili još više učvrstite povjerenje.

6. Ovisnost

Bez obzira na to o kojoj se ovisnosti radi, partner koji se suočava s ovisnošću mora biti spreman za promjene, dok mu drugi partner mora pružiti podršku, suosjećanje i strpljenje. Stvari se ne mogu popraviti dok se ne riješi korijen problema i ulože zajednički napori da dosljedno radite na tim pitanjima.

7. Različiti interesi

Kada par više nema zajedničke interese, jedan od njih, ili oba, često će tražiti nešto da upotpune tu prazninu. U nekim slučajevima može doći do pronalaska novog hobija ili sporta na kojem upoznajete novo društvo, a može se dogoditi i ljubav, ali u drugim slučajevima može biti još i gore pa jedan od partnera upadne u probleme s alkoholom, drogom, kockanjem, pretjeranim kupovinama ili ilegalnim poslovima.

8. Odgoj

Parovi koji imaju djecu nerijetko imaju i različito mišljenje kad je u pitanju njihov odgoj. Upravo se zbog dobrobiti djece sve više parova razvodi i ostaje u prijateljskim odnosima kako bi djeci omogućili što bolji i jednostavniji život.

9. Pretjerano kritiziranje

Mnogi parovi dolaze na terapiju sa stavom „moramo raditi na komunikaciji“, a zapravo nemaju međusobno poštovanje. Kada partneri izgube poštovanje jedan prema drugome, to se očituje u načinu na koji komuniciraju. Prestaju razgovarati o važnim stvarima, često raspravljaju o nebitnim temama i vode razgovore na površinskoj razini koji nemaju kraja i/ili rješenja.

10. Zanemarivanje

Bilo da se radi o zanemarivanju jedno drugog ili o ignoriranju problema, zanemarivanje uvijek dovodi do raskida. Zanemarivanje voljene osobe jasan je znak da je gotovo, a ako zanemarujete probleme, u jednom trenutku ćete puknuti i to će biti konačan kraj. Rješenje je jednostavan angažman treće, neutralne, strane koja će vam pomoći da komunicirate na ispravan način i hladne glave.

Vezani sadržaj:

Vitashop

Najnovije

Najčitanije