Što gledati za vikend? Izabrali smo 10 filmova koji će vas sigurno rasplakati

Što gledati za vikend? Izabrali smo 10 filmova koji će vas sigurno rasplakati

Što gledati za vikend? Izabrali smo 10 filmova koji će vas sigurno rasplakati
  • Objavljeno: Petak, 09.06.2023.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

S vremena na vrijeme dobro je pustiti pokoju suzu. Imali ste težak radni tjedan, pročitali ste loše vijesti u novinama i sve djeluje mračno, pokušavate preboljeti prekid veze ili vam jednostavno treba dobar ispušni ventil? Bez obzira na uzrok, plakanje vam može pomoći da se osjećate bolje. Potvrđuju to i istraživanja, koja su pokazala da se uz plač povezuje oslobađanje oksitocina i endogenih opioida, kemijskih spojeva koji poboljšavaju raspoloženje i olakšavaju emocionalnu i fizičku bol.

Kad vam je potreban upravo takav specifičan oblik otpuštanja negativnih emocija, nema boljeg načina za izazivanje suza od tužnog filma. Nije važno volite li više fikciju ili se lakše rasplačete uz filmove utemeljene na stvarnim zbivanjima - na ovom popisu sigurno ćete pronaći nešto za sebe. Samo ne zaboravite pripremiti maramice!

Priča o braku

Adam Driver i Scarlett Johansson glume kazališnog redatelja i njegovu suprugu glumicu koji prolaze kroz iscrpljujući razvod. U svojim emotivnim i dirljivim izvedbama, prikazuju tugu, bijes i uništenje koje dolazi s raspadom obitelji. Maramice su uz ovaj naslov potreba, a ne preporuka.

Sophiein izbor

"Sophie's Choice" je donio Meryl Streep njenog prvog Oscara za najbolju glumicu. Ona igra žrtvu Holokausta i majku prisiljenu da donosi nezamislive odluke. Priča koja se proteže kroz ovaj film je duboko emotivno, srceparajuće i transformirajuće iskustvo. Nema dovoljno suza da bi se obuhvatila emocionalna težina ovog filma.

Bilježnica

Romansa je ondje gdje je Nicholas Sparks. Ryan Gosling i Rachel McAdams glavni su glumci u ovoj vrtoglavoj i dirljivoj ljubavnoj priči, snimljenoj prema popularnom romanu spomenutog autora.

U potrazi za srećom

Will Smith glumi glavnu ulogu u ovoj dirljivoj priči o borbi samohranog oca i sina koji su izbačeni iz svog stana i prisiljeni živjeti u prihvatilištima za beskućnike. Unatoč raznim preprekama, on odbija pokleknuti pred očajem dok radi na stvaranju boljeg života za sebe i svog sina.

Pokajanje

Smješten u Engleskoj 1935. godine, dvoje mladih ljubavnika razdvojeni su lažima koje je smislila ljubomorna mlađa sestra. "Pokajanje" spaja izdaju, čežnju i gubitak spletene u jednu razarajuću romansu. Razina tuge: 10+.

Manchester na moru

Nakon smrti svog starijeg brata, čistač iz Bostona vraća se u svoj rodni grad Manchester-by-the-Sea kako bi se brinuo o tinejdžerskom sinu svog preminulog brata te je prisiljen suočiti se sa svojom slomljenom prošlošću. Film o teškom teretu tuge, gubitka i krivnje. Bolan, ali snažan film.

Tu sam pred tobom

Mlada žena preuzima posao skrbi o bogatom mladom čovjeku koji je paraliziran zbog prethodne nesreće. Njegov se cinizam počinje mijenjati kada mu ona pokaže ljepotu života.

Krhotine žene

Mali broj filmova osvjetljava duboku tugu i emocionalnu traumu nakon gubitka novorođenčeta. "Krhotine žene" prikazuje nepremostivu težinu tog iskustva.

Do kosti

Film Netflixove produkcije "Do kostiju" prati mladu ženu, koju tumači Lily Collins, u borbi s teškim poremećajem prehrane. Film prikazuje iznimno iskren i detaljan prikaz unutarnjeg mehanizma ove mentalne i tjelesne bolesti.

Projekt Florida

Ova priča o odrastanju prati šestogodišnju djevojčicu koja živi s nezaposlenom samohranom majkom u Magic Castleu, motelu u blizini Walt Disney Worlda na Floridi. Stvarnost beskućništva, siromaštva i očaja oštar su kontrast bajkovitom svijetu poznatom kao "čarobno kraljevstvo". "The Florida Project" iskren je portret djetinjstva koji slama srce.

Vezani sadržaj:

Vitashop

Najnovije

Najčitanije