Idealna hrana za krvnu grupu B
- Kratak pregled
- Meso i perad
- Ribe, rakovi, školjke
- Mliječni proizvodi, sir i jaja
- Ulja i masti
- Orasi i sjemenke
- Grah i mahunarke
- Žitarice, tjestenina, kruh i pecivo
- Što biste trebali znati o povrću?
- Što biste trebali znati o voću?
- Što biste trebali znati o sokovima od voća i povrća?
- Što biste trebali znati o začinskim biljkama i začinima?
- Što biste trebali znati o čajevima od ljekovitoga bilja?
- Što biste trebali znati o napitcima?
Mliječni proizvodi, sir i jaja
Osobe s krvnom grupom B općenito dobro probavljaju mlijeko - osim onih koji ne podnose mliječni šećer (laktozu). Želite li svoju hranu ipak obogatiti mlijekom, probavljanju tad često može pomoći preparat koji sadrži enzim laktazu.Što biste trebali znati o mliječnim proizvodima, siru i jajima?
Pošto se neko vrijeme budete hranili u skladu s krvnom grupom, postupno možete dodavati mliječne proizvode. Počnite s proizvodima od kisela mlijeka kao što su jogurt ili kefir u kojima ima vrlo malo mliječnoga šećera.
Proizvodi od soje, primjerice tofu, koji u većini slučajeva jako dobro zamjenjuju mliječne proizvode za osobe s krvnom grupom B - iako su neutralni - nisu najbolje rješenje. Najbolje je odabrati ostale preporučene mliječne proizvode, meso i ribu iz skupina „korisno" i „neutralno" da biste podmirili svoju potrebu za važnim sastojcima.
| Korisno | Neutralno | Nepoželjno |
|---|---|---|
| jaja | brie sir | sir s plemenitom plijesni |
| jogurt (i voćni jogurt) | mlijeko od soje | sladoled |
| kefir | cheddar sir | topljeni sir |
| kozje mlijeko | munsterski sir | |
| kozji sir | edamac | |
| mozzarella | neufchàtel sir | |
| obrano mlijeko | ementaler | |
| ovčji sir (feta) | parmezan | |
| sir ricotta | gauda | |
| sladoled od jogurta | provolone sir | |
| svježi zrnati kravlji sir | grojer | |
| punomasni svježi sir | ||
| Jarlsberg sir | ||
| punomasno mlijeko | ||
| kamamber | ||
| sir od soje (tofu) | ||
| maslac | ||
| sorbet | ||
| mlaćenica | ||
| švicarski sir |
- Kratak pregled
- Meso i perad
- Ribe, rakovi, školjke
- Mliječni proizvodi, sir i jaja
- Ulja i masti
- Orasi i sjemenke
- Grah i mahunarke
- Žitarice, tjestenina, kruh i pecivo
- Što biste trebali znati o povrću?
- Što biste trebali znati o voću?
- Što biste trebali znati o sokovima od voća i povrća?
- Što biste trebali znati o začinskim biljkama i začinima?
- Što biste trebali znati o čajevima od ljekovitoga bilja?
- Što biste trebali znati o napitcima?
Najnovije
Najčitanije
-
Recept dana
Klasično kelj varivo: Jednostavan recept za...
1:30h12345 -
Recept tjedna
Juneći gulaš s krumpirom
1 h12345 -
Recept mjeseca
Tjestenina s brokulom
30 min12345
