Mirisna poslastica idealna za hladne dane: Recept za crumble (drobljenac) od jabuka

Mirisna poslastica idealna za hladne dane: Recept za crumble (drobljenac) od jabuka

Mirisna poslastica idealna za hladne dane: Recept za crumble (drobljenac) od jabuka
  • Objavljeno: Subota, 20.01.2024.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Drobljenac od jabuka je popularna, jednostavna i ukusna američka poslastica te odlično rješenje kada trebamo iskoristiti jabuke koje imamo kod kuće. Iako su jabuke voće koje i nakon relativno dugog stajanja ne gubi na kvaliteti, za potrebe ovog recepta se mogu iskoristiti i one koje su postale previše zrele da bismo ih jeli sirove. Jednostavna priprema i minimalni sastojci ovog deserta ga čine vrlo pristupačnim, a i dobrim izborom za pripremu čak i za one koji imaju minimalnu razinu slastičarskog iskustva. Ovaj je desert najbolje poslužiti topao i uz kuglicu sladoleda od vanilije, a jednako je ukusan i hladan. U nastavku pročitajte popis sastojaka i postupak pripreme za crumble ili drobljenac od jabuka.

Sastojci:

  • 1,5 kg jabuka (nasjeckanih na male kockice)
  • 120 g šećera
  • 1 žličica cimeta
  • 1 žlica limunovog soka
  • 120 g brašna
  • 200 g smeđeg šećera
  • 115 g maslaca, narezanog na kockice
  • prstohvat soli

Priprema:

  1. Pomiješajte jabuke, šećer, cimet i limunov sok. Stavite smjesu u namašćen lim za pečenje.
  2. Pomiješajte brašno, smeđi šećer, maslac i sol dok ne dobijete rahlu smjesu koju ćete posipati po jabukama.
  3. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C 40-45 minuta ili dok površina ne postane zlatno-smeđa.

U slast!

Vezani sadržaj:

Vitashop

Najnovije

Najčitanije