Knedle sa šljivama: Starinski desert za koji smo dobili najbolji bakin recept

Knedle sa šljivama: Starinski desert za koji smo dobili najbolji bakin recept

Knedle sa šljivama: Starinski desert za koji smo dobili najbolji bakin recept
  • Objavljeno: Utorak, 19.03.2024.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Canva

Knedle sa šljivama su popularni desert koji se na našim prostorima jede još od vremena Austro-Ugarske. Iako je teško precizno odrediti točan trenutak ili mjesto njegovog nastanka, knedle sa šljivama su s vremenom postale prepoznatljivo jelo u središnjoj Europi, posebno u zemljama poput Austrije, Češke, Mađarske i Hrvatske.

Domaće knedle sa šljivama je praktično napraviti od duple količine sastojaka, a zatim zamrznuti i vaditi iz zamrzivača po potrebi. Također ih možete, isto kao i njoke, napraviti od viška pire krumpira koji vam je ostao od ručka. U nastavku donosimo popis sastojaka i puni postupak pripreme za knedle od šljiva.

Sastojci:

  • 1 kg krumpira
  • 2 jaja
  • 2 žlice ulja
  • malo soli
  • 400 g oštrog brašna
  • 20ak šljiva
  • nekoliko žlica krušnih mrvica
  • nekoliko žlica ulja

Vezani sadržaj:

  1. Krumpire ogulite i skuhajte u hladnoj vodi, a zatim ispasirajte u pire i ohladite.
  2. Pireu dodajte ulje, jaja i brašno. Umijesite tijesto
  3. Oblikujte knedle i u svaku stavite po jednu šljivu.
  4. Kuhajte ih u vrućoj vodi 15 min, a zatim ih izvadite iz vode i stavite u krušne mrvice prethodno poslužene u ulju.

U slast!

Vezani sadržaj:

Vitashop

Najnovije

Najčitanije