Tjedni raspored vježbanja za ABS dijetu

Tjedni raspored vježbanja za ABS dijetu

Tjedni raspored vježbanja za ABS dijetu
  • Objavljeno: Subota, 15.05.2010.
  • Broj pregleda: 13.043
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Tri komponente tjednog rasporeda

Kada konstruirate svoj raspored, pobrinite se da ostavite najmanje 48 sati između vježbi s utezima za iste dijelove tijela. Vašim mišićima je potrebno vrijeme da se oporave nakon treninga. Uzmite jedan dan svakog tjedna za odmor bez formalne vježbe. Zagrijte se 5 minuta prije početka vježbanja.

1. Vježbe snage: tri puta tjedno.

2. Dodatne kardiovaskularne vježbe: na primjer biciklizam, trčanje, plivanje, hodanje i korištenje sprava za kardio vježbe jedan dan u tjednu.

3. ABS vježbe: dva puta tjedno prije treninga snage.

Izvesti ćete jedan set vježbi za kružni trening, a zatim ćete preći odmah na sljedeće vježbe, sa samo 30 sekundi odmora. Slijedite redoslijed vježbi, koji će vam omogućiti da radite na različitim dijelovima tijela.

Uštedjet ćete vrijeme jer ćete smanjiti količinu odmora. Što je važnije, zadržat ćete visok puls tijekom treninga, tako da ćete sagorijevati više masti.

U prva 2 tjedna programa, radit ćete kružni trening dva puta. Prelazite s vježbe na vježbu s ne više od 30 sekundi odmora između. Kada ste završili jedan krug, odmorite se 1 do 2 minute, a zatim pređite na drugi krug. Nakon prva 2 tjedna povećajte opterećenje do tri kruga vježbanja. U svakoj vježbi, koristite tempo koji možete izdržati za sva navedena ponavljanja. Kada to postane previše lako, povećajte tempo za 10 posto. Evo primjera kako možete organizirati raspored vježbanja.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Pripremite tijelo za plažu

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Najnovije

Najčitanije